Haz 26, 2019
564 Görüntüleme

Yargıtay’ın Casa v Casa De Arte Mariposa Kararı

Yazan
banner

Yargıtay 11. HD Casa markasına dayanarak 2013/53308 sayılı Casa De Arte Mariposa markasına karşı yapılan itirazın markasına yapılan itirazın reddi üzerine açılan YİDK kararının iptali davasında; CASA ibaresinin İspanyolca ev, bina anlamına gelmekle birlikte yaygın kullanılmadığını, ortalama tüketici nezdinde bilinmediğini belirterek Casa ibaresini içeren önceki markalarla Casa De Arte Mariposa markasının 24 ve 27. sınıftaki mallar açısından iltibas yaratacağına ilişkin Ankara 3. FSHM’nin 14.07.2016 tarih ve 2015/37-2016/181 sayılı iptal ve hükümsüzlük kararını onamıştır.

 marka hukuku, markaların benzerliği, marka itiraz, marka dava, marka ankara dava, marka iptal, marka hükümsüzlüğü, marka tecavüzü, marka iltibas, marka haksız rekabet, tasarım hukuku, tasarım dava, tasarım yidk iptal, marka yidk iptal, patent yidk iptal, marka ankara avukat,patent ankara avukat, tasarım ankara avukat, marka ceza ankara avukat, patent ceza ankara avukat

Ankara avukatı olunması nedeniyle Türk Patent’in kararlarına karşı davalar, marka hükümsüzlüğü davaları, patent davaları, tasarım davaları, Türk Patent’in Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’na(YİDK) karşı davaların yanında marka vekili olunması itibarıyla Türk Patent Markalar Dairesi kararlarına karşı itirazlar, haksız rekabet davaları, alan adı davaları ve tahkimleri ağırlıklı olarak çalışma alanlarımızdır.


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz