Oca 20, 2020
369 Görüntüleme

Paris Sözleşmesine Taraf Ülkelerin Bayrak Flama VS Egemenlik İşaretlerinin Marka Olamayacağı

Yazan
banner

SMK 5/1-g’ye göre Paris SözleÅŸmesinin 2 nci mükerrer 6 ncı maddesine göre birlik ülkelerinin egemenliÄŸini simgeleyen bayrak, flama, gibi iÅŸaretleri veya bunların kısaltmalarını asli veya tali unsur olarak içeren iÅŸaretlerin tescili mümkün deÄŸildir.

Bu iÅŸaretlere örnek olarak NATO ismi veya Nato’nın yıldız sembolü, AB ismi veya AB bayrağı, UN ibaresi veya BirleÅŸmiÅŸ Milletler bayrağı verilebilir.

Yargıtay 11. HD Ä°spanyolca “Türk” anlamına gelen TURCO markasının tesciline markanın tek bir kiÅŸinin tekeline verilemeyeceÄŸi gerekçesiyle reddetmiÅŸtir(Yargıtay 11. HD 2007/12135-2009/7219).


Paris Sözleşmesi, TRIPS anlamında tanınmış marka kullanım konusu 1705

Paris Sözleşmesi Anlamında Tanınmışlık Tescil Hakkı Sağlamaz

Paris Sözleşmesi Anlamında Tanınmışlık Marka Tanınmışlığının Belirlenmesinde WIPO Kriterleri

https://www.atilim.edu.tr/shares/argeda/files/PatentEgitimSerisi/4-Fikri%20Mulkiyet%20Hukukunda%20Uluslararasi%20Duzenlemeler.pdf

 


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz