AÄŸu 11, 2021
3576 Görüntüleme

Yeşil Pasaport Almanın Hukuki Temeli Pasaport Kanunu M. 14

Yazan
banner

Pasaport Kanunu’nun 14. maddesine göre; birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları, hususi damgalı pasaport alabilirler.

Aktarılan Yasa hükmünden, hususi damgalı pasaportların fiilen birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda görev yapan Devlet memurları ile sözleşmeli çalıştırılan Devlet memurlarına ve diğer kamu görevlilerine verileceği anlaşılmaktadır. Sözleşmeli olarak görev yapan Devlet memurları bakımından, görev yaptıkları pozisyona karşılık gösterilen kadro derecesinin ilk 3 derecede olması gerekmektedir.

Memur için kadro derecesi 5 olduğu için memur kadrosundan emekli olanlar şef, şube müdürü gibi bir unvana yükselmediği sürece emekli kesenekleri mesela 3. dereceye yükselse bile hususi damgalı pasaporta hak kazanamazlar.

Devlet memurları deÄŸil, emeklilik bakımından Emekli Sandığına tabi olan veya yeni sistemde 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamında bulunan örneÄŸin KÄ°T’lerde 399 sayılı KHK’ye tabi olarak çalışan sözleÅŸmeli personel emekli keseneklerine esas alınan derecelerine göre yeÅŸil pasaport alabilecektir.

https://www.milliyet.com.tr/egitim/yesil-pasaport-kimler-alabilir-kimlere-verilir-yesil-pasaport-icin-gerekli-evraklar-nelerdir-6497591


yeşil başvuru dava yeşil başvuru dava yeşil pasaport alma şartları yeşil pasaport alma şartları  yeşil pasaport ankara avukat yeşil pasaport ankara avukat yeşil pasaport ankara dava yeşil pasaport ankara dava  yeşil pasaport avukat yeşil pasaport avukat  yeşil pasaport başvuru ret yeşil pasaport başvuru ret  yeşil pasaport kademe yeşil pasaport kademe  yeşil pasaport kadro yeşil pasaport kadro yeşil pasaport memur yeşil pasaport memur


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz