Eki 20, 2021
340 Görüntüleme

Boşanma Avukatı ve Boşanma Davası

Yazan

Boşanma avukatları özellikle çocuklar da söz konusuysa tarafları anlaşmalı boşanma konusunda teşvik etmeli ve karşı tarafın boşanma avukatıyla diyalog içinde yapıcı davranmalıdır. Boşanma avukatları asla tarafların içinde bulunduğu duygusal duruma, uğranıldığı düşünülen haksızlığa taraf olmamalı her zaman müvekkillerine anlayışlı ancak onlardan bağımsız davranmalıdır. 

banner

Boşanma avukatının müvekkilini boşanma nedenine uygun şekilde yönlendirmesi ve karşı tarafın boşanma avukatı ile iletişimi çok önemlidir.


Boşanma Davası Nedir?

Boşanma davası aile birliğini temelden sarsan sebeplerin neticesidir. Boşanma eşlerin aile birliğini sürdüremeyecek olmaları nedeniyle evlilik birliğini hukuken sonlandırmalarıdır.

Boşanma davası aşağıdaki nedenlerden olabilir:

  • Zina,  aldatma,
  • Eşlerden birinin diğerine karşı öldürme teşebbüsünde bulunması,
  • Kötü muamele, eşe çok kötü muamele,
  • Yüz kızartıcı suç işlenmesi,
  • Eşlerden birisinin evi terk etmesi

Boşanma Davası Hangi Şekillerde Olabilir?

Boşanma anlaşmalı ve anlaşmasız boşanma şeklinde olabilir. Boşanmanın anlaşmalı veya anlaşmasız olması davanın seyrini, zorluğunu, uzunluğunu doğrudan etkilemektedir.

Boşanma avukatı özellikle çocuklar da söz konusuysa tarafları anlaşmalı boşanma konusunda teşvik etmeli ve karşı tarafın boşanma avukatıyla diyalog içinde yapıcı davranmalıdır. Boşanma avukatı asla tarafların içinde bulunduğu duygusal duruma, uğranıldığı düşünülen haksızlığa taraf olmamalı her zaman müvekkillerine anlayışlı ancak onlardan bağımsız davranmalıdır.

Boşanma Hangi Nedenlerden olur?

  1. Aldatma ve zina: En çok karşılaşılan boşanma nedenlerindendir. Bu davanın zorluğu aldatma ve zinayı ispat etmek zorunda olunmasıdır. Zina Aldatma veya zina  öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde aldatma nedeniyle boşanma davası açabilir aksi halde bu durumun affedildiği sonucu doğacaktır.
  2. Kötü muamele nedeniyle boşanma:  Kötü muamele nedeniyle boşanma davası da olayın yaşanmasından itibaren 6(altı) ay içinde açılmalıdır. Şartları varsa olayın yaşandığı tarihten itibaren beş yıl içinde hayata kast nedeniyle de boşanma davası açılabilir.
  3. Yüz kızartıcı suç nedeniyle boşanma: Yüz kızartıcı suçları işleyenlerin eşler,  suç evlilik devam ederken işlenmişse; boşanma davası açabilirler
  4. Ortak evi terk nedeniyle boşanma:  Eşlerden biri haklı gerekçesi olmadan birlikte yaşadıkları eve en az altı ay gelmezse diğer eşin talebi üzerine hakime durum bildirilerek evi terk eden eşin uyarılması sonrasında terk edilen eş iki ay içerisinde boşanma davası açabilir.  Ortak evi terk etme zorunda bırakan, eşin eve dönmesine haklı bir neden olmadan mani olan eş de terk etmiş sayılır.
  5. Akıl rahatsızlığı nedeniyle boşanma: Eşlerden birisinin evlilikten sonra evlilik birliğinin devamını çok zorlaştıran şizofren, mani, kronik depresyon gibi bir akıl rahatsızlığına tutulmuş olması da bir boşanma nedenidir. Bu sebeple boşanmanın tek temeli akıl hastalığının evlilikten sonra ortaya çıkmış olmasıdır. Evlilikten önce bir akıl hastalığı varsa ve evlenen eşin de bu durum malumuysa akıl hastalığı bir boşanma gerekçesi olamaz.
  6. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması veya yaygın kullanılan tabirle şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma: Evlilik birliğinin temelinden sarsılması veya yaygın kullanılan tabirle şiddetli geçimsizlik boşanma sebeplerindendir.

Hangi durumlar şiddetli geçimsizlik nedeniyle  boşanma sebebidir?

Burada belli bir temel olmamakla birlikte temizlik ve bakıma gereken özenin gösterilmemesi, ailelere saygısız davranılması, evin masraflarına yeterince katkı sağlanmaması, müsrif davranılması, eşin çocukların ihmal edilmesi, başka erkeklerle veya kadınlarla fazla samimi olunması gibi nedenler şiddetli geçimsizliğe neden olmaktadır.

Boşanma Avukatının şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davalarındaki rolü.

Böyle durumların ispatında tanık ifadeleri önemli rol oynamakla birlikte tanıklar genelde tarafların akrabaları, yakınları, arkadaşları olmakta ve abartılı veya yalan/yanlış ifadeler verildiği gözlemlenebilmektedir. O yüzden tarafların boşanma avukatlarının:

    • yerinde sorularla durumu açmaları,
    • boşanma avukatının çelişkilerin altını çizmeleri,
    • boşanma avukatının tanık beyanlarını karşılaştırmaları,
    • boşanma avukatının tanık beyanlarında örtüşen veya çelişkiye düşülen noktaları tespit etmeleri,
    • boşanma avukatının tanıkları iyi tespit edip öncesinde doğru yönlendirmeleri davanın seyri açısından önem arz etmektedir.

Tanıklar kötü niyetli olmasa bile mahkeme gibi sıkıntılı bir ortamda daha önce bulunmadıklarından bir yalpalama yaşayabilmekte bu durum da ifadelerinin güvenilirliğini etkilemektedir. O nedenle boşanma avukatları net ifade verebilecek yalpalamayacak kişileri tanık olarak tercih etmeli boşanma avukatları taraflar ve karşı tarafın boşanma avukatının yanında boşanma davasının tanıklarıyla da aktif iletişim içinde olmalıdırlar.

Linkler:

 


  • Boşanma davası, boşanma davası,  boşanma avukatı, boşanma avukatı, boşanma avukat. Ankara boşanma avukat, Ankara  boşanma dava, Ankara boşanma dava, Ankara boşanma, Aldatma boşanma.
  • Aldatma  boşanma, kötü muamele boşanma, kötü muamele.  Boşanma zina, boşanma zina, boşanma anlaşamama, boşanma anlaşamama. Anlaşmalı boşanma ankara, avukat  anlaşmalı boşanma ankara dava. Anlaşmalı boşanma ankara dava anlaşmasız boşanma.
  • Anlaşmasız boşanma anlaşmasız boşanma davası. Anlaşmasız boşanma davası,  anlaşmasız boşanma davası avukat. Anlaşmasız boşanma davası. Avukat anlaşmasız boşanma davası ankara avukat anlaşmasız boşanma davası ankara avukat

2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz