Haz 9, 2022
392 Görüntüleme

Covid Sonrası Sahte Ürün Ticaretindeki Artış

Yazan
banner

Taklit ürün alınması oldukça yaygın. Tüketiciler birçok zaman aldıkları ürünün taklit olduğunu bilmiyorlar ve çoğunlukla ürün taklit bile olsa taklit olmasını dert etmiyorlar.

EUIPO’nun son araştırmasına göre AB vatandaşları salgın öncesine göre daha fazla taklit ürün satın alıyorlar.

EUIPO Kıdemli Yöneticisi Christian Archambeau’ya göre online ticaretin artması yerel ve global bazda taklidin de artmasına neden oldu.

Ankete katılanların yüzde ellisinden fazlası geçen yıl bilerek veya bilmeyerek bir taklit ürün aldıklarını ifade ettiler. Almanya’da %15*24 arasındaki katılımcıların %39’unun taklit ürün aldığı tespit edildi. Araştırma taklidin en çok Yunanlılar arasında yaygın olduğu(%62) en az da Çekler’de yaygın olduğunu(%24) göstermiştir.

Taklit alma isteğini ailenin, arkadaşların ve de marka elçisi olan ünlülerin yarattığı  tespit edilmiştir.

Birçok genç tüketici sahte ürünlere yönlendirildiklerini ve sahte ile gerçeğini ayırmanın çok  güç olduğunu ifade etmiştir.

Sahtecilik en çok giysi ve aksesuar(%17), elektronik ürünleri(%13), kozmetik ve parfüm(%12) ürünlerinde yoğunlaşmaktadır.


İşyerinde Taklit Ürün, İnternet Satışı

Taklit Ürünün Kendi İşyerinden Alınmadığı Savunması 6708

Suça Konu Ürünlerin Taklit Olduğunu Bilmedeki Haklılık, Marka Ceza

Marka Ceza, Taklit Ürünleri Birlikte Satma

Taklit Ürün, İşyerinde Çalışana Ceza Verilmesi


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz