Eyl 21, 2022
216 Görüntüleme

Telif Hakları Süresi 70 Yıl

Yazan
banner

Telif haklarında koruma süresi eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden sonra 70 yıl boyunca devam eder.  Sahibinin ölümünden sonra alenileşen eserler için koruma süresi ölüm tarihinden itibaren 70 yıldır.

Koruma sürelerinin dolmasıyla birlikte eser sahibine tanınan mali haklar sona erer. Bu sebeple koruma süresi dolmuş eserler sahibinden izin almaksızın kullanılabilir.

Bu nedenle tekstilde, Van Gogh, Osman Hamdi, Picasso gibi meşhur ressamların eserlerinin özellikle tshirt, sweatshirt gibi ürünlerde yaygın olarak kullanıldığını, poster olarak basılıp satıldığını görüyoruz.

Eser Koruma Süresi 3915

https://acikerisim.kku.edu.tr:8443/xmlui/bitstream/handle/20.500.12587/14424/190677.pdf?sequence=1&isAllowed=y


 


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz