Mar 20, 2024
74 Görüntüleme

İngiltere Sanatçı Vizesi

Yazan
banner

İngiltere’nin Yaratıcı Sektörlerinde Çalışmak İçin: Yaratıcı Çalışan Vizesi Rehberi

Yetenekli bir yaratıcı profesyonel misiniz ve İngiltere’nin canlı kültür sahnesine katkıda bulunmak mı arzuluyorsunuz? Creative Worker vizesi, size heyecan verici fırsatların kapısını açan anahtar olabilir. Bu kapsamlı rehber, uygunluk gerekliliklerinden ve başvuru prosedürlerinden potansiyel uzatmalara ve sınırlamalara kadar bu vize kategorisi hakkında bilmeniz gereken her şeyi derinlemesine inceliyor.

Yaratıcı Çalışan Vizesi Nedir?

Bu vize, İngiltere’nin yaratıcılık sektöründe geçici çalışma teklifi alan yabancı uyruklu kişilere yöneliktir. Size yetkili bir sponsor, örneğin bir acente, yapımcı veya medya kuruluşu için çalışma imkanı tanır. Tanınmış eğlence profesyonellerinden ve müzisyenlerden yetenekli teknik destek ekibine (entourage olarak bilinir) kadar geniş bir yelpazedeki yaratıcı yetenekler bu vizeden faydalanabilir. Özellikle, Yaratıcı Çalışan rotası, İngiltere’nin moda sektörüne katkıda bulunmayı amaçlayan moda modellerini de kapsar.

Ne Sunar?

Yaratıcı Çalışan vizesi, size İngiltere’deki onaylanmış sponsorunuz için çalışma izni verir. Ek olarak, bir eğitim kursu alma (onay gerekebilir) gibi sınırlı faaliyetlerde bulunmanıza da izin verilir. İlginç bir şekilde, ana  aynı sektörde ikinci bir işte bile çalışabilirsiniz, şartı ana rolünüzle aynı seviyede olması veya Yeterli İşçi açığı meslek listesi kapsamında olmasıdır (haftada 20 saat ile sınırlıdır). Ancak, bu vize ile kendi işinizi kurmanız veya kamu fonlarına erişim sağlamanız mümkün değildir.

Süre ve Uygunluk:

Bir Yaratıcı Çalışan vizesi tipik olarak 12 aya kadar veya Sponsorluk Belgeniz’de (CoS) belirtilen süreye kadar geçerlidir, hangisi daha kısaysa o geçerli olur.

Kısa süreli çalışmalar (3 ayın altında) için ek bir avantaj vardır. Genel vize gerekliliklerini karşılarsanız, size vizesiz olarak İngiltere’ye giriş imkanı tanıyan Yaratıcı Çalışan vizesi muafiyetine hak kazanabilirsiniz.

Bu vizeye hak kazanabilmek için şunları göstermeniz gerekir:

  • Sponsorluk teklifindeki yaratıcı teklifi hayata geçirmek için gerçek bir niyet ve yetenek.
  • İngiltere’nin işgücü piyasasına benzersiz bir katkı (örneğin, uluslararası şöhret veya süreklilik gereksinimi).
  • İlgili sendika veya sektör standartları tarafından belirlenen minimum maaşı alma.
  • Onaylanmış bir İngiltere sponsorundan geçerli bir CoS.
  • Gidişinizde kendinizi desteklemek için yeterli fon (muaf değilseniz).
  • İngiltere’ye giriş için Elektronik Seyahat Yetkisi (ETA) (Mart 2023 itibariyle yürürlüğe giren kılavuzlara göre).

Sponsorluk ve Mali Gereklilikler:

Başvurmadan önce onaylanmış bir sponsorun “cos” denilen iş detaylarınızı ve maaşınızı belirten bir lisansa sahip olmanız gereklidir. Sponsorlar, mesleğinize bağlı olarak belirli “Uygulama Kurallarına” uymak zorundadır. CoS, ilgili koda uygunluğunuzu doğrulamalı (varsa) veya sizin İngiltere’de uygun bir çalışanın yerini almayacağınızı garanti etmelidir (rolünüz için bir kod yoksa).

Mali olarak, başvurmadan önce en az 28 gün boyunca banka hesabınızda en az 1.270 £ bulundurmanız gerekir. Alternatif olarak, sponsorunuz İngiltere’de ilk ayınız için size mali destek sağlayacağını onaylayabilir.

Başvuru Süreci:

Başvuru süreci, benzersiz CoS referans numaranız (3 ay geçerli) ile online bir başvuru yapılması sürecini içerir. Başvurunun ardından kimliğinizi doğrulamanız ve destekleyici belgeler sağlamanız gerekir.

BAŞLANTIYA GEÇİN

Vize başvurunuzla alakalı sorunlarınız veya sorunlarınızla ilgili uzman görüşü almak isterseniz bizimle zeki@zeklegal.co.uk veya Türkiye için 05519422034 İngiltere için 07748245895 ile bizimle bağlantıya geçebilirsiniz. Ya da hiç uğraşmadan sağ alttaki linklerden tek tıkla bize mesaj gönderebilir, eposta atabilir, bizi arayabilirsiniz. Bizimle iletişime geçen herkese kesinlikle dönüş yapıyoruz.


Teknololoji, Mühendislik, IT için Hızlı ve Güvenli İngiltere Global Talent Vizesi

İngiltere Skilled Worker Vizesi

İngiltere’de Indefinite Leave to Remain (ILR) ve Kalıcı Oturma İzni (ILR): Kapsamlı Bir Rehber

İngiltere Vize Başurularında Sıkça Yapılan Yanlışlar


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yoruma Kapalı