Mar 13, 2024
40 Görüntüleme

İngiltere Vize Başurularında Sıkça Yapılan Yanlışlar

Yazan
banner

İngiltere Vize Başvurusunda SıkçaYapılan Hatalar

İngiltere vize başvurusunda sunulan bilgilerde hata yapılabilir.

Başvuru sahibi ayrıca yapması gereken açıklamaları hatayla yapmamış olabilir.

Ä°ngiltere Vize BaÅŸvurunuzu Olumsuz Etkileyebilecek Hususlar Åžunlar Olabilir

  • Bir aile üyesinin varlığının açıklanmaması; örneÄŸin Ä°ngilterede yaÅŸayan bir amcanız, ablanız var ancak bu sorulmasına raÄŸmen yok derseniz bu olumsuz bir durumdur.
  • Sabıka kaydı konusundaki yanlış beyanlar. Vize formlarında sabıka kaydı konusunda çeÅŸitli sorular sorulmaktadır. Sabıka kaydınız olmasına raÄŸmen bu sorulara olmadığını beyan ederseniz bu ciddi bir sorun yaratır.
  • Ä°ngiltere’ye daha önceden yapılan seyahatlerin açıklanmaması,
  • Daha önce yaÅŸanan vize reddinin gizlenmesi.

‘Küçük Hata’ Olarak Kabul Edilenler Nelerdir ? 

Home Office 14 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan Uygunluk: yanlış beyanlar, aldatma, sahte belgeler, ilgili gerçeklerin açıklanmaması Versiyon 4.0 kılavuzu yanlış beyanlar ile masum hatalar arasında ayrım yapmaktadır.
Bir vize başvurusunda yanlış beyanda bulunulduğundan şüphelenmek için bir neden varsa, karar mercilerinin öncelikle küçük bir hata yapılıp yapılmadığını  değerlendirmeleri gerekmektedir.

Kılavuz, karar mercilerinin, küçük bir hata yapılmış olabileceği durumlarda, yanlış beyanda bulunulduğu gerekçesiyle vizeyi reddetmemesi gerektiğini belirtmektedir. Küçük bir hata yapılıp yapılmadığı değerlendirilirken, aşağıdaki faktörler her zaman göz önünde bulundurulmalıdır:

  • Hatayı yapma olasılığı ne kadar yüksektir,
  • BaÅŸvuranın bu hatanın farkında olması olasılığı ne kadar yüksektir,
  • Yapılan hatadan baÅŸvuru sahibi menfaat elde etmekte midir?
  • Yapılan hata baÅŸvuru dosyasındaki diÄŸer bilgi ve belgelerle çeliÅŸmekte midir?
  • Böyle hatalar daha önce de yapılmış mıdır?

‘Küçük  Hata’ Örnekleri

Kılavuzda, yanlış beyanda bulunulduğu gerekçesiyle reddedilmemesi gereken hatalara ilişkin başka örnekler de verilmektedir. Bu hatalar normalde küçük ama önemsiz yanlışlıkları içermektedir. Örneğin, başvuru sahipleri  vize başvurularında yazım hatalarından kaçınmaya çalışmalıdır ancak yanlış yazılmış bir isim veya yanlış posta kodu,  başvurunun reddedilmesi için bir neden olmamalıdır.

Bunun istisnası, yapılan hatanın vize için gerekli şartların tam olarak karşılanmadığına inanmasına yol açmasıdır. Kılavuzda aşağıdaki örnek verilmiştir:

…baÅŸvuru sahibi 40.000 Sterlin geliri olduÄŸunu söylemiÅŸ, ancak sadece 4.000 Sterlin için kanıt sunmuÅŸsa, daha yüksek rakamın masum bir hata olduÄŸu görüşünü benimseyebilirsiniz, ancak sunulan kanıtlara göre kurallar uyarınca gerekli gelir karşılanmıyorsa, baÅŸvuruyu uygunluk gerekçesiyle reddedebilirsiniz.”

Dolayısıyla, yapılan hatanın ciddiyeti dosyanın sonucunu belirlemede önemli bir faktördür. Bir hatanın başvurunun reddedilmesiyle sonuçlandığı durumlarda bile, karar merciinin bunu yanlış bir beyandan ziyade masum bir hata olarak değerlendirmesi mümkündür.

Bizimle Bağlantı Kurmaktan Çekinmeyin

Vize başvurunuzla alakalı sorunlarınız veya sorunlarınızla ilgili uzman görüşü almak isterseniz bizimle zeki@zeklegal.co.uk veya Türkiye için 05519422034 İngiltere için 07748245895 ile bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.


Teknololoji, Mühendislik, IT için Hızlı ve Güvenli İngiltere Global Talent Vizesi

Ä°ngiltere Skilled Worker Vizesi

Ä°ngiltere Self Sponsorship Vizesi

https://primussolicitors.com/common-visa-application-mistakes-to-avoid/#:~:text=A%3A%20Visa%20rejections%20often%20stem,reduce%20the%20risk%20of%20rejection.

https://www.gulbenkian.co.uk/uk-visa-application-mistake/


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yoruma Kapalı