Ağu 29, 2023
76 Görüntüleme

SMK m. 16 Marka Başvurusunun Tescil Engelleri Açısından İncelenmesi

Yazan
banner

Sınai Mülkiyet Kanunu Madde 16

Başvurunun mutlak ret nedenleri açısından incelenmesi ve yayımlanması

SMK MADDE 16- (1) Kurum, başvurunun şeklî yönden eksikliği bulunmadığına karar verirse 5. madde kapsamında başvuruyu inceler. İnceleme sonucunda, başvurunun,
başvuru kapsamındaki mal veya hizmetlerin bir kısmı ya da tamamı için tescil edilemeyeceği
sonucuna varılırsa başvuru bu mal veya hizmetler bakımından reddedilir.
(2) Başvuru şartları eksiksiz şekilde yerine getirilmiş ve 15. madde ile bu maddenin birinci fıkrası hükümlerine göre reddedilmemiş başvuru Bültende yayımlanır.
(3) Başvurunun, 15. madde ile bu maddenin birinci fıkrası hükümlerine göre
reddedilmesine yayımdan sonra karar verilmesi hâlinde bu karar da Bültende ayrıca yayımlanır.


556 Sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK

Madde 32 – Enstitü, başvurunun şekli yönden hiç bireksiği bulunmadığına karar verirse, markanın kullanılacağı vetescil kapsamına girmesi talep edilen mallar veya hizmetlerin bir kısmı veyatamamı itibariyle başvurunun özellikle 7. madde hükümleriyle uygunluğunu inceler. Başvuru, 7. maddeye göre, uygun görülmeyen mallar veya hizmetlerin tamamı veya bir kısmı itibariylereddedilir.

İKİNCİ BÖLÜM
Başvurunun Yayınlanması

Madde 33 – Başvuru şartları eksiksiz bir şekilde yerine getirilmiş ve 29, 30, 31 ve 32. madde hükümlerine göre reddedilmemiş bir markatescil başvurusu ilgili bültende yayınlanır.
Başvurunun birinci fıkrada belirtilen madde hükümlerine göre reddedilmesine, başvuru yayınlandıktan sonra karar verilirse, başvurunun reddedildiğine ilişkin karar ayrıca
yayınlanır.


Marka Tescilinde Mutlak ve Nisbi Ret Değerlendirmesi

Marka Tescilinde Mutlak Ret Nedenleri

Marka Tescilinde Rüçhan Hakkı


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz