Eyl 6, 2023
147 Görüntüleme

SMK m. 21 Markaya itirazların İncelenmesi

Yazan
banner

Sınai Mülkiyet Kanunu Madde 21

Karara itirazların incelenmesi
SMK Madde 21- (1) Şeklî eksiklik içermeyen itirazlar, Kurul tarafından incelenir.
(2) Kurul, taraflardan itirazlara ilişkin görüşlerini süresi içinde bildirmelerini ister.
Kurum gerekli gördüğü takdirde taraflardan ek bilgi ve belge sunmalarını isteyebilir. İstenilen
ek bilgi ve belgelerin veya görüşlerin süresinde Kuruma sunulmaması hâlinde itiraz, mevcut
bilgi ve belgeler kapsamında değerlendirilir.
(3) Kurul, 19. maddenin üçüncü fıkrası uyarınca verilen kararlara karşı yapılan itirazlarda, gerekli görürse, tarafları 19 uncu maddenin dördüncü fıkrasına göre uzlaşmaya teşvik edebilir.
(4) Kurul, itiraz hakkında yapacağı inceleme ve değerlendirme sonucunda Kurumun
nihai kararını verir.


556 Sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK

İlgili dairenin düzeltme kararı
Madde 50 – Enstitü ilgili dairesi, itirazın haklı olduğuna ve doğruluğunaikna olursa, kararını düzeltebilir. Bu durum, alınan kararlarlailgili işlemlere doğrudan taraf olmayan kişilerin itirazı halinde uygulanmaz.
Enstitünün ilgili dairesi yapılan itirazı kabuletmezse, itirazı herhangi bir yorumda bulunmaksızın, Yeniden İnceleme veDeğerlendirmeKuruluna gönderir.
İtirazların incelenmesi
Madde 51 – İtiraz, incelenebilir nitelikteise, Yeniden İnceleme veDeğerlendirmeKurulu, itirazın incelenmesi işlemlerini başlatır.
Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, yönetmelikte öngörülen süre içinde, diğer taraf veya makam tarafından ileri sürülen görüşler hakkında, tarafları görüşlerini
bildirmeye davet eder.
İtiraz hakkında karar
Madde 52 – İtirazın incelenmesinden sonra, Yeniden İnceleme veDeğerlendirmeKurulu, itiraz hakkında kararını verir.


Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, itiraz sebepleri çerçevesinde inceler ve kararını verir. YİDK kararını etkileyecek bir husus varsa onu bekletici mesele yapabilir. Ancak tecrübemize göre yerel mahkemede veya İstinaf mahkemesinde açılan davaları YİDK bekleme süresi çok uzun olacağından beklemeyip önündeki bilgi ve belgelere göre kararını veriyor.

Mahkemeler ise tam tersi çok uzun beklenecek olsa bile ve de kötü niyetle açıldığı, tamamen mesnetsiz olduğu belli olsa bile marka hükümsüzlüğü, marka iptali davalarının sonuçlarını bekliyor ki bu davalarda önemli gecikmelere neden oluyor.



SMK m. 20 Karara Ä°tiraz

SMK m. 18 MARKA YAYINA Ä°TÄ°RAZ

Marka Başvurusunun Yayınına İtiraz

Sınai Mülkiyet Kanunu, Kullanılmayan Markaya Dayanarak İtiraz 19/02


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz