Ara 14, 2023
377 Görüntüleme

İngiltere Self Sponsorship Vizesi

Yazan
banner

SELF-SPONSORSHIP SKILLED WORKER VİZESİ

Birleşik Krallık’ta yeni bir şirket kurmakla ilgileniyorsanız veya Birleşik Krallık’ta mevcut bir işletmenizin sahibiyseniz, Birleşik Krallık’taki kendi şirketinizin sponsorluğu yoluyla Nitelikli İşçi Vizesine hak kazanabilirsiniz. Kişisel sponsorluk yoluyla Nitelikli İşçi vizesine başvurabilmeniz için Birleşik Krallık’taki işletmenizin bir Nitelikli İşçi sponsor lisansı alması gerekecektir.

Kendi kendine desteklenen Nitelikli İşçi vizesi yoluyla Birleşik Krallık’ta yerleşime yol açabilir ve başvuru sahiplerine bağlı ortaklar ve çocuklar da katılabilir.

SELF-SPONSORSHIP VİZESİNİN ŞARTLARI

  • 18 yaşından büyük olmalısınız,
  • Aktif  bir İngiliz şirketinizin olması gerekir,
  • Birleşik Krallık’taki şirketiniz, Nitelikli İşçi sponsoru lisansı alması gerekir,
  • Birleşik Krallık’taki şirketiniz, yapmayı planladığınız iş için size geçerli bir Sponsorluk Sertifikası atadı;
  • Şirketteki işin niteliklerinize uygun gerçek bir iş olması gerekir,
  • Size işe uygun bir maaş belirlenmesi gerekir,
  • Sponsorunuz gerekli Göçmenlik Beceri Ücretini ödemiş olması gerekir,
  • İngilizcenizin en az IELTS 4.0 seviyesinde olması gerekir,
  • Kamu fonlarına dayanmadan  kendinizi geçindirmeye yetecek kadar paranız olmalı,
  • Sabıka kaydınız olmamalı, Gerekiyorsa sabıka kaydı belgesi verdiniz; Ve
  • Gerekirse geçerli bir TB sertifikanız olmalı,

Genel aranan bilgi ve belgeler bunlar olmakla birlikte nitelikli İşçi vizesi için kendinize sponsor olmak amacıyla yerine getirmeniz gereken tam koşullar somut duruma bağlı olarak değişmektedir.

4 ADIMDA SELF-SPONSORSHIP SKILLED WORKER VİZESİNE NASIL BAŞVURULUR?

  1. Birleşik Krallık’ta bir şirket kurun
  2. Nitelikli Çalışan sponsor lisansı için başvurun
  3. Sponsorluk Sertifikası çıkartın,
  4. Nitelikli İşçi vizesine başvurun.

I Birleşik Krallık’ta Şirket Kurun

Self Sponsorship yoluyla nitelikli işçi vizesine hak kazanabilmek için öncelikle Birleşik Krallık’ta yeni bir şirket kurmanız veya Birleşik Krallık’taki kurulmuş bir şirketi almanız gerekir.

Bir İngiliz şirketi kurmak için yöneticisinin veya şirket sahibinin oturum sahibi olması gerekmez. Ancak şirketin işlemlerini yapmak için ve özellikle en başında banka hesabı vs gibi formaliteleri yerine getirmek için Birleşik Krallık’ta oturumu olan bir kişiden yardım almak, geçici de olsa müdür olarak atamak gerekebilir. Bunun için mutlaka fulltime bir çalışana ihtiyaç yoktur. Başka bir işte çalışan veya part time öğrenci vizesi olan bir kişi de gereken prosedürleri yerine getirebilir, banka hesabı açabilir vs.

Birleşik Krallık şirket tescil sürecine veya Birleşik Krallık yasalarına ve düzenlemelerine aşina değilseniz, süreç boyunca size rehberlik edebilecek ve tüm gerekliliklerin karşılandığından emin olabilecek son derece profesyonel muhasebecimiz tüm işlemleri halledip bir veya birkaç günde şirket sertifikasını size göndermekte, bunun dışında da sonrasında da isterseniz yıllık makul bir ücretle şirketin bütün muhasebesel işlemlerini eksiksiz yapmaktadır.

II. Nitelikli Çalışan Sponsor Lisansına Başvurun

Bir Birleşik Krallık şirketini kurduktan sonra, kişisel sponsorluk yoluyla Nitelikli İşçi vizesi almanın bir sonraki adımı, Birleşik Krallık’taki işletmenizin Nitelikli İşçi sponsorluğu lisansı almasıdır.

Nitelikli İşçi sponsor lisansına başvurmayı düşünen Birleşik Krallık’taki işletmeler için ayrıntılı bir rehber hazırladık. Ancak genel hatlarıyla İçişleri Bakanlığı şu hususlarla yetinmek isteyecektir:

Birleşik Krallık’taki işletmeniz Birleşik Krallık’ta yasal olarak faaliyet gösteren gerçek bir işletmedir; Ve
Birleşik Krallık’taki işletmeniz sponsorluk görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilecek kapasitededir; Ve
Birleşik Krallık’taki işletmeniz, Nitelikli İşçi rotasının maaş ve beceri seviyesi gereksinimlerini karşılayan gerçek bir istihdam sunuyor.

Nitelikli Çalışan sponsor lisansına başarılı bir şekilde başvurmak için çeşitli genel ve rotaya özel gereksinimleri karşılamanız gerekecektir.

  • Birleşik Krallık’ta yasal olarak faaliyet gösteren gerçek bir şirket kurmalısınız.
  • Dürüst, güvenilir ve güvenilir olduğunuzu ve kamu yararına faydalı olmayan davranış veya eylemlerde bulunmadığınızı ve katılmadığınız göstermelisiniz.
  • Sponsor görevlerinizi yerine getirme ve sponsor rehberliğinde belirtilen süre ve şekilde uyumluluğunuzu kanıtlama yeteneğine sahip olduğunuzu ispatlamalısınız.
  • Nitelikli İşçi sponsorluk lisansına başvurmadan önce, işverenler aynı zamanda Göç Kurallarında ve sponsor rehberinde belirtilen Nitelikli İşçi rotası için maaş oranlarına uygun olarak ödenecek istihdam teklif edebildiklerinden de emin olmalıdır. Genel maaş eşiği – çoğu iş için bu, yılda en az 26.200 £’dur, ancak işçinin ‘takas edilebilir puanlar’ alması durumunda yılda en az 23.580 £ veya 20.960 £ olabilir.
  • Bir işverenin sponsor olmak istediği işin mevcut olmadığına, sahte olduğuna veya esas olarak işçinin bir Nitelikli İşçiye başvurabilmesi için oluşturulduğuna inanmak için makul nedenler varsa Visa daha sonra sponsor lisans başvurusu reddedilecektir. İşletmenizde sponsor olmak istediğiniz role inanılır bir ihtiyaç olduğunu göstermelisiniz.
  • Sponsor lisans başvurusu yapma ücreti kuruluşunuzun büyüklüğüne göre değişecektir. Küçük bir şirket veya hayır kurumundan 536,00 £, orta veya büyük ölçekli bir şirketten ise 1.476,00 £ ücret alınacaktır.

Birleşik Krallık’ta Yasal Olarak Faaliyet Gösteren Gerçek İşletme
İçişleri Bakanlığını, işletmenizin Birleşik Krallık’ta yasal olarak faaliyet gösteren gerçek bir işletme olduğuna ikna etmek için, sponsor kılavuzunun Ek A’sında belirtilen en az dört belgeyi sağlamanız gerekecektir.

Sağlamanız gereken tam belgeler başvurunuzun koşullarına bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, bir işletmenin Birleşik Krallık’ta 18 aydan daha kısa bir süredir ticaret yaptığı (ve dolayısıyla yeni kurulan bir işletme olarak nitelendirildiği) durumlarda, Nitelikli İşçi sponsor lisansı başvurusunun genellikle aşağıdaki belgeleri içermesi gerekecektir:

İşletmenin, Birleşik Krallık’taki Financial Conduct Authority and the Prudential Regulation Authority’ye kayıtlı bir bankada mevcut, kurumsal bir banka hesabına sahip olduğuna dair kanıt;

Ayrıca aşağıdaki belgelerden herhangi üçü:

  • İşletmenin PAYE ve Ulusal Sigorta için işveren olarak HMRC’ye kayıtlı olduğuna dair kanıt; veya
  • İşletmenin KDV’ye(VAT) kayıtlı olduğuna dair kanıt; veya
  • İşletmenin, Mali Davranış Otoritesi tarafından yetkilendirilen bir sigorta şirketinden en az 5 milyon £ tutarında işveren mali sorumluluk sigortası(employer’s liability insurance) teminatına sahip olduğuna dair kanıt; veya
  • İşletmenin işyerlerinin mülkiyeti veya kiralandığının kanıtı; veya İşletmenin en güncel yıllık hesapları.

Şirketinizin sponsor lisans başvurusu onaylandıktan sonra, işletmeniz Tanımlı Sponsorluk Sertifikası (CoS) için başvuruda bulunabilecektir.

Sponsorluk Sertifikaları(Certificate of Sponsorship, CoS) , çalıştırmak istediğiniz her göçmen işçiye verilmesi gereken elektronik kayıtlardır. Her CoS’a başvuran işçinin öz sponsorluk Nitelikli İşçi vizesine başvurmasına olanak tanıyan benzersiz bir referans numarası olacaktır.

Sponsorluk Sertifikanız, Nitelikli Çalışan başvurunuzun tarihinden en fazla 3 ay önce verilmiş olmalıdır.

Sponsorluk Sertifikanız aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli zorunlu bilgileri içermelidir:

  • Adınız, işiniz ve maaşınızın ayrıntıları;
  • Nitelikli İşçi vizesi başvurunuzun tarihinden itibaren 3 aydan fazla olmayan bir başlangıç ​​tarihi;
  • Sponsorluk Sertifikasının daha önce verilen veya reddedilen bir başvuruda kullanılmadığının ve sponsor tarafından geri çekilmediğinin veya İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmediğinin teyidi.

IV. Self-Sponsored Skilled Worker Visa BaşvurusuSponsorluk Sertifikası atandıktan sonra, kişisel sponsorluk yoluyla Nitelikli İşçi vizesine başvurabileceksiniz.

Nitelikli İşçi vizesine sponsor olmak için vize başvurunuzun şunları göstermesi gerekir:

  • Sponsorluk Sertifikanız geçerli olmalıdır,
  • İş teklifiniz gerçek bir açık pozisyon olmalıdır,
  • İşinizin uygun beceri seviyesinde olması gerekir,
  • Size genel maaş eşiğine, mesleğe ilişkin ‘devam oranı’na ve (varsa) asgari saatlik ücrete eşit veya bu eşiği aşan bir maaş ödenecektir;
  • Sponsorunuz Immigration Skill Charge’ı ödemiştir;
  • İngilizce dilinde en az CEFR Seviye B1’e (IELTS 4.0 eşdeğeri) kadar yeterlisiniz;
  • Kamu fonlarına güvenmeden kendinizi geçindirmeye yetecek kadar paranız var;
  • Gerekiyorsa sabıka kaydı belgesi,

Birleşik Krallık’ta çalışmaya başlayacağınız günden 3 ay öncesine kadar Nitelikli İşçi vizesine başvurabilirsiniz.

Eğer kendinize Nitelikli İşçi vizesi için sponsor olursanız, Direktör olabilir ve şirketinizdeki hisselerin %100’üne kadar sahip olabilirsiniz.

Kendi sponsorluğunu üstlenen Nitelikli İşçi vizesi sahipleri, Birleşik Krallık’ta kesintisiz 5 yıllık bir süre geçirdikten sonra Nitelikli İşçi olarak Yerleşime hak kazanabilirler. İkamet şartını yerine getirmeniz ve Life in the UK sınavını geçmeniz gerekecektir.

Birleşik Krallık’taki işletmenizin hâlâ İçişleri Bakanlığı onaylı bir sponsor olması ve öngörülebilir gelecekte onlar için çalışmanızı gerektirmesi gerekecek. Ayrıca, en azından genel ILR maaş eşiği (çoğu başvuru sahibi için bu, yıllık 26.200 £’dur) veya mesleğin devam oranı (hangisi daha yüksekse) size ödenmelidir.


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Comments to İngiltere Self Sponsorship Vizesi