Oca 14, 2020
586 Görüntüleme

Aynı veya Ayırt Ediciliği Bulunmayan Markaların İstisnası: Muvafakatname

Yazan
banner

SMK m. 5/1-3’e göre; bir marka başvurusu önceki marka sahibinin başvurusunun tesciline  açıkça muvafakat ettiğini gösteren noter onaylı belgenin Kuruma sunulması halinde aynı veya ayırt edilemeyecek derecede benzerlik olsa bile reddedilemez.

SMK m. 5/1-3 kapsamında verilecek muvafakatnamenin noter onaylı olması ve muvafakat veren kişinin kimlik, iletişim bilgileri, muvafakata konu marka örneği ve varsa başvuru numarası, muvafakat veren başvuru veya marka sahiplerinin kimlik ve iletişim bilgileri ile muvafakata konu önceki tarihli başvuru ve markalara ait başvuru ve tescil numaraları, muvafakat verilen mal ve hizmetler ile bunların sınıf numaraları, ve mufavakat formu marka sahibi tarafından vekil tarafından imzalanmışsa muvafakat yetkisini içeren vekaletname örneğinin bulunması gereklidir.

Eğer bu bilgi ve belgeler muvafakatnamede yer almazsa başvuru sahibine eksikleri tamamlaması için iki aylık süre verilir ve bu sürede eksiklikler giderilmezse başvuru yapılmamış sayılır.

SMK Yönetmeliği m. 10’a göre her marka için ayrı muvafakatname kayıtsız ve şartsız olarak verilir. Muvafakatname Türkpatent’e sunulduktan sonra geri alınamaz.

SMK Yönetmeliği’nin 10/4. maddesine göre marka ile alakalı sicile kaydedilmiş inhisari lisans varsa inhisari lisans sahiplerinin de izninin alınması gerekmektedir.

 


Ayırt Edilemeyecek Kadar Benzerlik; Tanınmışlık ve Müktesep Hak: AIRBUS KARARI 2831

Aynı veya Ayırt Edilemeyecek Derecede Benzer Markalar

https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12575/71446/?sequence=1


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz