Ara 13, 2022
200 Görüntüleme

Marka İtirazına Karşı Görüş Bildirme

Yazan
banner

Marka başvurusu yapıldıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu yapılan başvurunun marka olabilme koşullarını karşıladığı, ahlaka, kamu düzenine aykırı olmadığı izlenimi edinirse markayı resmi marka bülteninde yayınlar.

Tescilli markaların vekilleri düzenli olarak bu resmi marka bültenlerini takip ederler ve de hak sahiplerine benzer marka başvurusu yapılması halinde itiraz etmeleri için haber verilir. Yayından itibaren marka sahipleri 3 ay içinde marka başvurusuna itiraz edebilirler. 3 ay içinde bir itiraz olmazsa marka normal tescile bağlanır ancak 3 ay içinde itiraz edilirse önce Markalar Dairesi tek bir uzman vasıtasıyla yapılan itirazı değerlendirir. Markalar Dairesi itirazı kabul edip marka başvurusunu reddedebilir ya da itirazı reddedip marka başvurusu işlemlerinin devamına karar verir. Bu iki karara karşı da üç kişiyle görev yapan Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu nezdinde itiraz edilebilir.

Yeniden Ä°nceleme ve DeÄŸerlendirme Kurulu’nun kararı Türk Patent nezdinde verilen son karardır. Bu karara karşı artık Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemeleri nezdinde iptal davası açılabilir.

Tüm bunlar yatırım yapılacak markanın tescil süreçlerini uzatan marka itirazların reddi neticesinde tescil olmuşsa bile markanın durumunun belirsiz olmasına neden olan hukuki süreçlerdir. O yüzden iyi bir marka vekili aracılığıyla iyi bir marka stratejisi belirlenmesi çok önemlidir.


TPMK YÄ°DK KARARI Ä°PTALÄ° ve ADÄ°L YARGILANMA

TPMK YİDK Kararı İptali ve Marka Hükümsüzlüğü Husumet

YİDK Kararı İptali Davalarında Taraflar

Marka YİDK Kararı İptali Davalarında Hükümsüzlük Talebi


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz