May 17, 2023
153 Görüntüleme

Marka Ä°hlali Husumet Åžirket Yetkilisinin Bizzat SorumluluÄŸu 11-954

Yazan
banner

Davalı şirkete ait işletme adından bağımsız olarak, davacı tarafa ait tescilli marka ile iltibas yaratacak şekilde marka ve logonun kullanıldığı sabit olup bu hususun  marka hakkına tecavüz teşkil ettiği anlaşılmaktadır.


YARGITAY HUKUK GENEL KURULU E. 2013/11-1954 K. 2015/1202 T. 15.4.2015

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu önüne gelen uyuÅŸmazlık; davalı ÅŸirket yönetim kurulu üyesi ve davalı ÅŸirketçe iÅŸletilen hastanenin baÅŸhekimi olan N. A.’ın dava konusu marka hakkına tecavüz eyleminden sorumlu tutulup tutulmayacağı noktasında toplanmaktadır.

Dosyada mevcut deliller ve anılan davalıya ait kartvizit örneÄŸinden de görüleceÄŸi üzere davalı ÅŸirketin yönetim kurulu üyesi ve davalı ÅŸirketçe iÅŸletilen hastanenin baÅŸhekimi olan diÄŸer davalı N. A. tarafından, davalı ÅŸirkete ait iÅŸletme adından bağımsız olarak, davacı tarafa ait tescilli marka ile iltibas yaratacak ÅŸekilde marka ve logonun kullanıldığı sabit olup bu hususun KHK’nın 9 ve 61.maddeleri anlamında marka hakkına tecavüz teÅŸkil ettiÄŸi anlaşılmaktadır. Bu durumda, mahkemece, anılan davalı aleyhine açılan marka hakkına tecavüz davasının kabulüne karar verilmesi gerekirken, aksine karar verilmesi doÄŸru olmamış, kararın bozulması gerekmiÅŸtir.


Marka İhlali Manevi Tazminat, YHGK Lamborgini Kararı 135

Alan Adı ile Marka İhlali

TPMK YİDK Kararı İptali ve Marka Hükümsüzlüğü Husumet

Marka Davalarında Husumet 2321

 


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz