Mar 4, 2020
512 Görüntüleme

BRAUNTURKIYE.COM Alan Adı Tahkimi Kararı

Yazan
banner

The Procter & Gamble Company, Braun GmbH v. Domain Administrator, See PrivacyGuardian.org / Ahmet Yonca, TM Market
Case No. D2020-0038

Şikayet sahibi 1921 yılında Almanya’da kurulmuş olan BRAUN dahil birçok markayı elinde tutan, dizaynları için ödüller sahibi olan ve patentleri bulunan bir elektronik ürünler şirketidir.

Uyuşmazlık konusu www.braunturkiye.com ise 20 Şubat 2019 tarihinde şikayetçinin ürünlerini yetkisiz bir şekilde satmak için kurulmuştur.

Uyuşmazlık konusu www.braunturkiye.com “BRAUN” markası yanında Türkiye coğrafi ismini de içermekteyse de bu tip ayırt ediciliği düşük kelimelerin karışıklık riskini önlemeyeceği yerleşik bir uygulama halini almıştır.

Şikayet edilenin BRAUN ismini kullanımı marka, lisans gibi herhangi bir meşru hakka dayanmamaktadır.

Acente veya satıcıların markaları içeren işaretleri kullanmaları belli kurallara bağlı olarak kabul edilmektedir. Öncelikle sadece alan adını taşıyan markayı taşıyan ürünler satılmalıdır ve satılan ürünlerin tümü gerçek olmalıdır. Bunun dışında site içerisinde marka sahibi ile bağlantılı olunduğu, yetkili satıcı olduğu şeklinde bir izlenim verecek işaretler kullanılmamalıdır. “Yetkili satıcı değildir” şeklinde uyarılar site içerisinde yer almalıdır. Ancak olayda bu durumlar kanıtlanamadığından ve alan adı sahibi marka sahibi ile ilişkisini açıkça ortaya koymadığından adil kullanımın şartlarının gerçekleştiği söylenemez.

Bunun yanında BRAUN çok tanınmış bir marka olduğundan alan adını BRAUN’un müşterisini hedef alacak şekilde kötü niyetle yaratıldığı kanaatine varılmıştır.

Bu nedenle www.braunturkiye.com alan adının şikayetçiye transferine karar verilmiştir.


Hillside Beach Club WIPO Alan Adı Tahkimi

turkishairlinesholidays.com, Alan Adının 12 Yıl Önce Tescil Edilmesi, Kötü Niyet

Sonyyetkiliservisankara.com Alan Adı Kararı


2003 yılından itibaren Barolar Birliği’ne bağlı olarak çalışan Avukat Emre Kurt, kariyerine ticaret hukuku alanında başlamış Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve Marka, Patent, Faydalı Model, Telif Hakları yan genel adıyla Fikri Mülkiyet Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Londra Üniversitesi’ndeki ihtisasın ardından Av. Emre KURT özellikle marka, patent ve haksız rekabet hakları konusunda yoğun olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz